Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ , muuten 6.90€ - Ilmainen palautus 100pv! - Lue lisää
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia

Valaise vessasi oikein – Opas valaistuksen valintaan

Valaistus on yksi kodin tärkeimmistä elementeistä, mikä vaikuttaa suuresti tilojen tunnelmaan, viihtyvyyteen ja käytännöllisyyteen. Erityisesti vessan valaistus on usein aliarvostettu osa-alue, joka jää helposti vähemmälle huomiolle sisustuksessa ja suunnittelussa. Hyvin suunniteltu valaistus voi kuitenkin muuttaa WC:n pelkästä käytännön tilasta viihtyisäksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Tässä oppaassa käymme läpi, miten valitset ja asennat oikeanlaisen valaistuksen vessaasi.

Valaistuksen merkitys WC:ssä

WC:n valaistuksella on suuri merkitys tilan käytettävyyden ja tunnelman kannalta. Oikeanlainen valaistus tekee tilasta kutsuvan ja viihtyisän, samalla kun se mahdollistaa tilan helpon ja turvallisen käytön kaikkina vuorokauden aikoina. Hyvä valaistus auttaa myös meikkaamisessa, parranajossa ja muissa henkilökohtaisissa toimissa, joissa tarvitaan tarkkaa näkyvyyttä. Lisäksi, valaistus voi vaikuttaa tilan visuaaliseen ilmeeseen, korostamalla sisustuselementtejä ja luomalla halutunlaista tunnelmaa.

vessan valaistus

Vessan valaistuksen perusperiaatteet

Valaistuksen suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon sekä toiminnallisuus että esteettisyys. WC:n valaistuksessa kannattaa yhdistää sekä yleisvalaistus että mahdollinen tunnelmavalaistus.

Yleisvalaistuksen tulisi olla riittävän kirkas ja tasainen, jotta tila on helppokäyttöinen. Yleisvalaistuksen luomiseen sopivat hyvin erilaiset alasvalot ja LED-paneelit. Tunnelmavalaistus puolestaan voi lisätä tilan viihtyisyyttä, ja se voidaan toteuttaa esimerkiksi himmennettävillä valoilla tai epäsuoralla valaistuksella.

Valaisin vessaan – Mistä aloittaa?

Valaisimen valinnassa on hyvä ottaa huomioon muutama perusseikka: valon määrä, valon laatu ja valaisimen design.

Valon määrän tulisi olla riittävä, mutta samalla pehmeä, jotta se ei häikäise tai luo liian kovia varjoja. Valon laadun osalta on suositeltavaa valita valaisimet, jotka tuottavat luonnollista ja värit toistavaa valoa. Värintoistoltaan CRI>90 valaisimet ovatkin hyviä vaihtoehtoja myös WC:n valaistukseen. Designin kannalta valaisimen tulisi sopia muuhun WC:n sisustukseen ja ilmeeseen.

Erityisen suosittuja ovat nykyisin wc valaisimet liiketunnistimella, jotka tarjoavat kätevän ja energiatehokkaan ratkaisun valaistukseen.

WC-valaisin liiketunnistimella – Moderni ratkaisu

Liiketunnistimella varustettu WC-valaisin on erinomainen valinta moderniin kotiin. Tällainen valaisin syttyy automaattisesti, kun tilaan astutaan, ja sammuu, kun siellä ei ole liikettä tietyn ajan kuluttua. Tämä ei ainoastaan lisää käyttömukavuutta, vaan myös säästää energiaa, sillä valo ei jää päälle tarpeettomasti. Lisäksi, liiketunnistimella varustetut valaisimet ovat turvallisia käyttää, ja ne voivat helpottaa yöaikaan WC:n käyttöä.

Kun liiketunnistimella varustettu valaisin asennetaan vaikkapa allaskaapin alle, se tarjoaa pehmeän valon ilman silmien häikäisyä. Loistava vaihtoehto kaapiston alle asennettavaksi valoksi on esimerkiksi Valmisvalaisin REDI liiketunnistimella.

valopeili vessassa

Vinkkejä valaisimen asennukseen ja sijoitteluun

Kun olet valinnut sopivan valaisimen WC-tilaasi, seuraavaksi on mietittävä sen oikeaoppista asennusta ja sijoittelua. Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat varmistamaan, että valaisimesi paitsi näyttää hyvältä, myös toimii tehokkaasti:

  1. Mittaa tila tarkasti: Ennen valaisimen asennusta, varmista, että tiedät tarkalleen, kuinka paljon tilaa sinulla on käytettävissä. Tämä auttaa sinua päättämään valaisimen koosta ja muodosta.
  2. Huomioi peilin sijainti: Jos WC:ssäsi on peili, suunnittele valaisimen sijoittelu siten, että valo kohdistuu tasaisesti kasvoillesi peiliä käyttäessäsi. Tämä vähentää varjojen muodostumista ja tekee päivittäisistä toimista, kuten meikkaamisesta tai parranajosta, helpompaa. Valopeilit ja peilivalaisimet ovat erinomaisia ratkaisuja WC-tilaan, sillä ne tarjoavat tasaista valoa kasvoille.
  3. Turvallisuus ennen kaikkea: Varmista, että valaisin asennetaan turvallisesti ja ammattimaisesti. Kosteissa tiloissa, kuten WC:ssä, on erityisen tärkeää käyttää vedenkestäviä valaisimia ja noudattaa kaikkia sähköturvallisuusmääräyksiä.
  4. Käytä ammattilaista tarvittaessa: Vaikka monet valaisimet on suunniteltu helppoon asennukseen, ammattilaisen palkkaaminen voi olla hyvä idea, varsinkin jos et ole varma sähkötöistä. Ammattilainen voi varmistaa, että asennus on turvallinen ja täyttää kaikki vaatimukset.
  5. Kokeile eri asetuksia: Ennen lopullista kiinnitystä, kokeile valaisinta eri kohdissa WC-tilaa löytääksesi parhaan mahdollisen sijoittelun. Tämä auttaa sinua visualisoimaan, miten valo jakautuu tilassa ja missä se on tehokkaimmillaan.

Kun valaisin on asennettu oikein ja strategisesti sijoiteltu, se ei ainoastaan lisää WC-tilasi käytännöllisyyttä, vaan myös tekee siitä esteettisesti miellyttävämmän.

Yleisimmät virheet WC:n valaistuksessa ja miten välttää ne

Valaistussuunnittelussa WC-tiloissa tapahtuu usein virheitä, jotka voivat heikentää tilan toiminnallisuutta ja tunnelmaa. Tässä joitakin yleisiä virheitä ja vinkkejä niiden välttämiseen:

  • Liian voimakas tai heikko valaistus: Liian kirkas valo voi tuntua epämiellyttävältä ja luoda kylmän ilmapiirin, kun taas liian himmeä valo tekee tilasta käytännössä käyttökelvottoman. Valitse valaisimet, jotka tarjoavat säädettävän valotehon, jotta voit muuttaa valaistuksen voimakkuutta tarpeen mukaan.
  • Huonosti sijoitellut valaisimet: Valaisimien sijoittelu, joka luo voimakkaita varjoja tai jättää alueita pimeiksi, voi vaikeuttaa tilan käyttöä. Käytä useita valonlähteitä ja sijoita ne harkiten välttääksesi tämän ongelman.
  • Väärän tyyppiset valaisimet: Valitsemalla väärän tyyppisen valaisimen tilaan voi syntyä esteettinen riitasointu tai valaistus voi olla epäkäytännöllinen. Valitse valaisimet, jotka sopivat sekä tilan tyyliin että tarjoavat tarvittavan valotehon.
peilivalaisin vessassa

Valaistuksen päivittämisen hyödyt

Päivittämällä WC:n valaistuksen ei ainoastaan paranneta tilan ulkonäköä ja tunnelmaa, vaan myös lisätään sen käytännöllisyyttä ja turvallisuutta. Oikeanlaisella valaistuksella voidaan luoda kutsuva ja rentouttava tila, joka palvelee kaikkia käyttäjiä. Valaistuksen päivittäminen voi myös nostaa kiinteistön arvoa ja tehdä kodistasi houkuttelevamman mahdollisille ostajille tai vieraille.

Yhteenveto

WC:n valaistus on tärkeä osa kodin viihtyvyyttä ja toiminnallisuutta. Valitsemalla oikeat valaisimet ja noudattamalla parhaita käytäntöjä asennuksessa, voit luoda tilan, joka ei ainoastaan näytä hyvältä, vaan on myös käytännöllinen ja turvallinen. Tutustu SuperLEDin laajaan valikoimaan löytääksesi täydelliset valaisimet WC-tilaasi ja aloita valaistuksen päivitys tänään!

Hae inspiraatiota WC:n valaistukseen ja tutustu sopiviin tuotteisiin!

24.4.2024

Kuinka valita oikea valaisin ruokapöydän päälle

Valaistus on avainasemassa luotaessa tunnelmaa ja toiminnallisuutta kotiin, ja sen merkitys korostuu erityisesti ruokailutilassa. Ruokapöydän päällä roikkuva valaisin on paljon enemmän kuin vain käytännöllinen tarve – se on keskeinen elementti, joka määrittää koko tilan ilmeen ja vaikuttaa olennaisesti siihen, miten tilaa käytetään.

18.4.2024

Liiketunnistin vs hämäräkytkin: kumpi ulkovalaistukseen?

Nykyajan teknologia tarjoaa monipuolisia ratkaisuja kotien ulkovalaistuksen automatisointiin, jotka lisäävät sekä mukavuutta että turvallisuutta. Kaksi suosittua teknologiaa tässä yhteydessä ovat liiketunnistimet ja hämäräkytkimet. Molemmat teknologiat mahdollistavat valojen hallinnan automaattisesti eri tavoin, mutta kumpi niistä on paras valinta omalle pihallesi?

10.4.2024

Talon ulkovalaistus: suunnittelu ja toteutus

Valaistus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun puhutaan kodin viihtyisyydestä ja turvallisuudesta. Erityisesti ulkovalaistuksella on merkittävä rooli siinä, miten kotimme koetaan ja miten se toimii pimeän aikaan. Hyvin suunniteltu ja toteutettu ulkovalaistus ei ainoastaan korosta kotisi kauneutta ja arkkitehtuuria, vaan myös parantaa näkyvyyttä, lisää turvallisuutta ja luo kutsuvan tunnelman niin asukkaille kuin vieraillekin. Tässä oppaassa käydään läpi, miten voit suunnitella ja toteuttaa tehokkaan ulkovalaistuksen, joka täyttää sekä esteettiset että funktionaaliset tarpeet.

19.3.2024

Valaise vessasi oikein – Opas valaistuksen valintaan

Valaistus on yksi kodin tärkeimmistä elementeistä, mikä vaikuttaa suuresti tilojen tunnelmaan, viihtyvyyteen ja käytännöllisyyteen. Erityisesti vessan valaistus on usein aliarvostettu osa-alue, joka jää helposti vähemmälle huomiolle sisustuksessa ja suunnittelussa. Hyvin suunniteltu valaistus voi kuitenkin muuttaa WC:n pelkästä käytännön tilasta viihtyisäksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Tässä oppaassa käymme läpi, miten valitset ja asennat oikeanlaisen valaistuksen vessaasi.

13.3.2024

Saunavaloilla oikea tunnelma - millaiset valot saunaan?

Sauna ei ole vain paikka puhdistautumiseen ja rentoutumiseen; se on myös tila, jossa mieli ja keho kohtaavat rauhan. Tämän pyhän tilan valaistuksella on merkittävä rooli saunakokemuksen luomisessa. Valaistuksen avulla voidaan luoda erilaisia tunnelmia, joista jokainen heijastaa omaa ainutlaatuista saunatarinaansa. Saunan valaistus ei ole pelkästään käytännöllinen elementti, joka mahdollistaa turvallisen liikkumisen kuumassa ja kosteassa ympäristössä, vaan se on myös keskeinen tekijä tunnelman luomisessa, mikä vahvistaa saunan parantavaa vaikutusta.

8.3.2024

Alasvalot - näin luot tyylikkään yleisvalaistuksen kotiisi

Valaistus on kodin sydän – sen tehtävä ei ole ainoastaan valaista tilaa, vaan luoda myös tunnelmaa ja vaikuttaa asumismukavuuteen. Yksi modernin valaistuksen kulmakivistä ovat alasvalot. Nämä tyylikkäät ja käytännölliset valaisimet ovat nousseet suosioon niiden monipuolisuuden ja esteettisen ulkonäön ansiosta. Alasvaloissa yhdistyy moderni teknologia ja muotoilu, joka tarjoaa jokaiseen kotiin optimaalisen yleisvalaistuksen ratkaisun.

28.2.2024

Näin valitset täydelliset kattovalaisimet joka huoneeseen

Kun suunnitellaan kattovalaisimia eri tiloihin, kuten olohuoneeseen, keittiöön, makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja eteiseen, on tärkeää ottaa huomioon tilan käyttötarkoitus, valaistuksen tarve ja sisustustyyli. Kattovalaisimet, erityisesti LED-kattovalaisimet, tarjoavat monipuolisia ratkaisuja valaistukseen, joilla voidaan luoda haluttu tunnelma ja parantaa tilan toimivuutta. Musta kattovalaisin, valkoinen kattovalaisin tai kattovalaisin puusta voi toimia keskeisenä osana tilan visuaalista ilmettä, kun taas kohdevalaisimet ja spottivalot tuovat tarkkaa valoa tarvittaviin kohteisiin.

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä
Jätä viesti